21 Mayıs 2016 Cumartesi

Koku ve Şehir Sergisi



“Koku ve Şehir” sergisi, ziyaretçileri bir zamanlar Anadolu topraklarında yaşamış medeniyetlerin tarihsel koku dünyasını keşfetmeye davet ediyor. Kahve, nane ve kolonya gibi günümüzün hakim kokularından pek çok örneğin yanı sıra geçmiş dönemlerin esintilerini taşıyan safran, buhur ve amber gibi birçok kokunun da aralarında yer aldığı 50’yi aşkın koku 14 Nisan'dan beri İstiklal caddesinde sergileniyor.  

Serginin girişinde kokular hakkında merak ettiğiniz, aklınıza takılan şeyleri yanıtlamaya yönelik kısa film ekranı var. Bir kaç farklı kısa filmden birini sağ duvardaki butonlardan seçebiliyorsunuz.




Benim de bugün ziyaret ettiğim sergi 8 Haziran'a kadar devam ediyor. Rakı kokusundan çuvala, araba egzozu kokusundan keçiye,lavanta kokusundan bebek pudrasına bir çok değişik şey koklamanız mümkün.
Fotoğafta gördüğünüz sarı butonlara basıyorsunuz kısa olan çubuktan duman çıkıyor uzun çubuktan ise kokuyu dağıtacak hava yayılıyor böylelikle rahatça ayırt edebiliyorsunuz. İlk fotoğraftakinde ise pompayı sıkmanız yeterli. 

Sergiyi gezip kokuları tanıdıktan sonra ise küçük bir oyun sizi bekliyor. Beyaz kağıt çubukları önünüzdeki kokulara batırarak tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Doğra cevaba ise hemen arkasında duran kutudan bakabilirsiniz. Bu bölüm bizi biraz şaşırttı çünkü özellikle çok tanıdık kokuları adlandıramadık. O da bizim acemiliğimiz...


Ayrıca sergi içinde eski kolonya, parfüm vs. şişeleri, bu ürünlerin geçmişleri hakkında bilgi yazılarıda yer alıyor. Hatta elinize döküp rahatlayabileceğiniz lavanta kolonyası ve gül suyu da var.


Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler, kokulara meraklı olanlar için eşsiz bir yer bence. 
Siz de ziyaret etmek, detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.

Umarım beğenmişsinizdir. Giderseniz yorumlarınızı bekliyorum.

Görüşürüüz.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder