17 Eylül 2016 Cumartesi

American Horror Story | MY ROANOKE NIGHTMARE

Merhaba, bugün size izlerken en keyif aldığım dizilerin birinden bahsedeceğim. Eminim ki AHS hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur ama yeni sezonu başlarken bahsetmemek olmaz diye düşündüm.O zaman sezonlar hakkında kısa bilgiler, yeni sezon dedikoduları, oyuncu kadrosu,teması için okumaya devam edebilirsiniz;

AHS, Ryan Murphy ile Brad Falchuk tarafından yaratılan bir korku-drama dizisidir. Her sezonu, farklı bir dizi karakter, mekâna ve "başı, ortası ve sonu" olan bir öyküye sahip olan bağımsız bir mini dizi olarak tasarlandı. Yani diziye istediğiniz sezondan başlayabilirsiniz, şiddetle önerim 2. sezon ve gözüzünüzün gönlünüzün açılması için 5. sezon zira Amerika'nın tüm yakışıklıları toplanmış.




Sezonları özetlemek gerekirse; İlk sezon günümüzde geçmektedir ve restore edilmiş bir konağa taşınan ve evde, evin eski sakinlerinin hayaletlerinin olduğundan bihaber olan Harmon ailesinin öyküsünü ele almaktadır. American Horror Story: Asylum adıyla yayınlanan ikinci sezon, 1964 yılında geçmektedir ve bu sezonda, doktorlar, hastalar ile cezai ehliyeti olmayanlar için bir tesis tutan rahibelerin öyküleri ele alınmaktadır. Üçüncü sezon American Horror Story: Coven adıyla yayınlanırken teması cadılar ve büyücülük üzerineydi. Dördüncü sezon American Horror Story: Freak Show, 1952'lerin Florida'sındaki bir 'ucube gösterisini konu aldı. Beşinci sezon American Horror Story: Hotel ise Hotel Cortez adındaki bir mekanı ve yaşayanların ilişkilerini konu aldı. 






AHS'nin ilk sezonu olan Murder House'da Sarah Paulson tarafından canlandırılan Medyum Billie Dean Howard karakteri ilk sezondan 6.sezonun sinyallerini çoktan vermişti. Violet e,hayaletler hakkında bilgi verirken Roanoke kabilesinden bahsetmişti. Hepsinin öldürüldüğünü, onların hayalet koloni olduğunu ve hayaletlerinin çevredeki insanları acımasızca öldürdüğünü anlatmıştı: 1.Sezon 11.bölüm. Ayrıca burdan Roanoke kabilesi hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 


AHS sezonun konusunu yayınlanacağı güne kadar gizli tuttu. 6 tane afiş ve fragman çıkardı ve adeta bizi meraktan öldürdü. Fakat ilk bölüme göre gerçekten sağlam bir sezon bizi bekliyor! Bence sezonun ilk bölümü şu ana kadar izlediğimiz en korku içerikli bölümdü. Bayıldığımı söyleyebilirim. işte çıkan fragmanlardan ve afişlerden yapılmış bir kolaj;



Ve dizinin en heycanlandıran şeylerinden biri de kadrosu! Yeni sezon ana kadro oyuncuları işte böyle;
-Kathy Bates
-Wes Bentley
-Sarah Paulson
-Cuba Gooding Jr.
-Andre Holland
-Denis O'Hare
-Cheyenne Jackson
-Angela Bassett
-Evan Peters
-Lily Rabe
                            


Ayrıca Matt Bomer, Lady Gaga ve Finn Wittrock ana kadro yerine yinelenen kadrodalar yani birkaç bölümde ara ara karşımıza çıkan karakterlere hayat verecekler. Açıkçası benim ana kadroda görmek istediğim üç isimdi ama napalım artık oldukları bölümleri ağzım açık izlerim artık. 


Şu ana kadar ilk bölüm ve ikinci bölümün fragmanı yayınlandı. Yoksa hala izlemediniz mi? Koşun hemen izleyin. Sonra gelip bana ilk bölüm hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak bırakın. bu arada favori sezonunuzu, favori karakterinizi ve dizi hakkında genel düşüncelerinizi yorum olarak bekliyorum tabi ki.
Görüşürüz. :&


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder