27 Kasım 2014 Perşembe

Yaban Mersinli Cupcake Tarifi

Bugün harika cupcake tarifiyle geldim. Bir arada limonlu az kalorili turta tarifi vericem ama önce yaban mersinli çok kalorili cupcakeler. Mutfağa girip 373874 çeşit tatlı yapabilirim en sevdiğim şeylerden biri. Zamanım oldukça yeni çeşitler deniyorum son zamanlarda müptelası olduğum kekin tarifini vermek isterim bu kek için 30 tane sipariş almış biri olarak sjksjksj


Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yabanmersini
  • 1 paket çikolata

*Ben tarçın yemediğim için koymadım.
*Evde esmer şeker kalmadığı için bir buçuk çay bardağı beyaz şeker kullandım.

Yaklaşık 10 tane çıkıyor 8 kişilik diyebiliriz. Toplamda 45 dk gibi bir sürede kekler hazır oluyor.


Hazırlanışı

  1. Yaban mersinli Cupcake tarifimizin başlangıcına ilk olarak unlu malzemelerimizi hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için öncelikle unlu malzemeleri içerisinde rahatlıkla karıştırabileceğimiz geniş bir kâse alıyoruz. Daha sonra 2 su bardağı unumuzu elekten süzerek malzeme kâsemizin içerisine alıyoruz. Hemen ardından 1 çay bardağı şekerimizi, 1 çay bardağı esmer şekerimizi, 1 paket kabartma tozumuzu, 1 çay kaşığı tarçınımızı ve son olarak 1 çay kaşığı kadar tuzumuzu süzerek unlu malzeme kâsemizin içerisine alıyoruz. Tüm unlu harcımızı kaşık ile güzelce karıştırdıktan sonra Yabanmersini ile Cupcake tarifimizin sıvı harcını hazırlamaya başlıyoruz.
  2. Yaban mersini ile Cupcake tarifimizin sıvı harcını hazırlamak için öncelikle bir kasenin içerisine daha önceden oda sıcaklığında beklettiğimiz 1 çay bardağı kadar tereyağımızı alarak başlıyoruz. Tereyağımızı kaşık ile güzelce karıştırarak erittikten sonra içerisine 2 adet yumurtamızı ve 1 paket vanilyamızı ilave ederek sıvı harcımızı karıştırıyoruz. Daha sonra harcımızın içerisine 1 su bardağı kadar sütümüzü ilave ederek harcımızı kıvama getiriyoruz.
  3. Şimdi hazırladığımız unlu malzememiz ile sıvı malzememizi karıştırarak Yaban mersini ile Cupcake harcımızı elde etmiş oluyoruz. Şimdi son olarak hazırladığımız harcımızın içerisine 1 su bardağı kadar yabanmersini meyvelerimizi ilave ediyoruz ve harcımızı muffin kalıplarımıza kaşık yardımı ile alıyoruz. Daha sonra harımızın üzerine ikişer parça çikolata koyup hazırladığımız Yabanmersini ile Cupcake harcımızı daha önceden 190 derece ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.  Pişirdiğimiz Yaban mersinli Cupcake’lerimizi servis tabağına alarak sunuma hazır hale getiriyoruz.







Bazı şeylerin fotoğrafını çekip en son halinin fotoğrafını çekmemek...

Bu tarifi gördüğüm ve çeşitli kek tariflerine ulaşabiliceğiniz güzel site için tık tık.

Yemek mi yapsam spor mu düşüncesiyle geçirdiğim haftanın sonuna yaklaşırken siz neler yapıyorsunuz, yazın.
İyi geceleer.

2 yorum:

  1. ellerine sağlık! gece gece gördüm fena oldum. bunların üzerine topping yapıyorlar, tereyağı, un, esmer şeker ile. o da çok güzel oluyor muffinlerde.

    yaban mersini dondurulmuş mu? nerden temin ettin ben kıtşık çekiyorum bu aralar resmen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! Metro marketten dondurulmuş olarak alıyorum yaban mersinleri. :)

      Sil